Equifyt Paardenvoer

Een compleet assortiment paardenvoer

Alle verpakkingen van Equifyt wegen vanaf mei 2016 geen 25 kg maar 20 kg. De prijzen zijn hierop aangepast 

In de vrije natuur kon het paard vroeger zelf zijn keuze maken uit de verschillende grassen en kruiden. Deze had het nodig om zich energetisch in balans te houden en gezond te blijven of bij afwijking (ziekte), zijn balans te herstellen gedurende de verschillende seizoenen. Door de veranderde leefomstandigheden zijn onze paarden niet langer in de mogelijkheid om op elk moment, zelf een aangepast voederrantsoen voor zich uit te selecteren.

Met de gezondheidsproducten die EquiFyt op de markt brengt, kunnen wij een antwoord bieden op deze steeds groter wordende problemen en uitdagingen.

Het assortiment krachtvoer loopt uiteen van een onderhoudsmuesli tot een Topsport muesli.

Alle verpakkingen hebben een gewicht van 25 kilo behalve de Natural Base, die heeft een gewicht van 20 kilo.

equifyt quarterequifyt breedSport+

De beste manier om teken te bestrijden.

Bent u het zat om telkens uw hond een pipetje Advantix te geven tegen teken? Er is nu een prima manier om teken te voorkomen. Dit kan door middel van het insectenschild.

slider dog armor

Deze deken beschermt uw hond tegen teken, vlooien, muggen, mieren, vliegen en mijten. Wanneer het ongedierte in aanraking komt met het unieke insectenschild zal het dood gaan.

Deze deken is ideaal voor transportkooien, auto, hondenmanden en hokken. U kunt zelfs deze deken wassen. Het insectenschild blijft actief tot ongeveer 75 wasbeurten. Daarna wordt de werking minder.

Het aanschaffen van deze deken scheelt u een hoop werk. Het iedere keer controleren van uw hond is dan niet meer nodig. Dit komt omdat Teken en vlooien eerst een plekje op uw hond gaan zoeken om zich in te kunnen nestelen. Vaak is dit op de borst of buik. Als uw hond na een wandeling op dit kleed gaat liggen is het gebeurd met zowel teken als vlooien. Het insectenschild is een alternatief voor pipetjes van advantix of advantage. U en uw huisdier zijn in een keer klaar voor de zomer.

Klik hier om naar het product te gaan

Paardensupplementen

Graag willen wij diverse voedingssupplementen bij u onder aandacht vragen. De juiste voedingssupplementen houden uw dier gezond. Dit scheelt dus vaak ook bezoeken aan de dierenarts. Hieronder staan diverse supplementen die vooral geschikt zijn voor paarden. Kijkt u rustig rond en als u na het lezen nog vragen heeft horen wij die graag van u.

Onderstaande supplementen zijn uit voorraad leverbaar.

1. lijnzaadolie, 1e koude persing

Net als mensen hebben ook paarden vitamines nodig. Verschillende vitamines komen voor in het basisvoer van uw paard. Maar verschillende vitamines moeten ook als voedingssupplement aan het voer worden toegevoegd. Lijnzaadolie is het voedingssupplement voor uw paard.

Lijnzaadolie is een 100% zuivere plantaardige olie die rijk is aan vitamine A, D en E en is verkregen uit de 1e koude persing. De olie is rijk aan essentiële vetzuren (Omega 3) die zeer belangrijk zijn voor de vacht, spijsvertering en de conditie. Lijnzaadolie draagt tevens bij aan een goede verharing en geeft een mooie volle glanzende vacht.

Daarnaast is lijnzaadolie een gezonde bron van energie die zeer geschikt is voor oudere paarden en voor paarden in de wedstrijdsport.

58000, Lijnzaadolie €7,50 (1000 ml)

Klik hier voor extra productinformatie

lijnzaadolie excellent

2. Vitamine E plus

Voor jonge paarden en sportpaarden is Vitamine E plus een ideaal supplement.

Vitamine E plus bij dekhengsten
De prestaties van dekhengsten  zijn vergelijkbaar met die van  topsportpaarden; een goede voeding, afgestemd op de inspanning is dan ook essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en vruchtbaarheid. Als de hengsten  een basisvoer krijgen, is het verstandig het rantsoen aan te vullen met een voedingssupplement voor sportpaarden. Ook kunt u het rantsoen aanvullen met voedingsstoffen die de kwaliteit van het sperma verbeteren. Topkwaliteit sperma kenmerkt zich door een goede beweeglijkheid en een ruim volume. Ondersteunende ingrediënten zijn o.a.: {anti-oxidanten}, Vitamine E, Vitamine C, en  Selenium
Het product Vitamine E plus is zo’n aanvullend diervoeder op basis van maismeel, verrijkt met appel waardoor Vitamine E plus graag wordt opgenomen.
Klik hier voor productinformatie
vitamine e plus

3. Lijn-Vital

Lijn-Vital is een mengsel van geplette lijnzaad, diverse vitamines, gist, mineralen en sporenelementen. Het geplette lijnzaad zorgt voor een glanzende vacht. De toegevoegde vitamines zorgen daarnaast voor een optimale gezondheid van uw paard. De combinatie van diverse vitamines maken dit supplement tot de ‘vitaminepil’ van uw paard. Net als bij mensen moet een paard zijn tekorten bijvullen via de voeding. Om tekorten te voorkomen verstrekt u Lijn-Vital over het voer. Daarnaast ondersteunt Lijn-Vital ook de darmwerking van uw paard.

Lijn-Vital bevat:

Vitamine A, Vitamine D, Vitamine E, Lijnzaad, Gist, Niacine, Calcium Pantothenaat, Foliumzuur, Biotine, Choline chloride, Magnesium, Zink, IJzer, Koper, Jodium, Cobalt, Vitamine K, Vitamine C, Vitamine B2,
Vitamine B6, Vitamine B12, Vitamine B1, Selenium.

Klik hier voor de productinformatie

lijnvital

4. Equi Parex 
Equi Parex staat bekend als het wormenmiddel dat zonder recept verkrijgbaar. Maar daarnaast is Equi Parex ook nog geschikt voor meerdere doeleinden. Vooral in de winter heeft uw paard niet de beschikking tot alle kruiden die uw paard nodig heeft. Equi Parex is de toevoeging op het menu van uw paard.
Waarom Equi Parex?  Omdat de pellets bijdragen aan een gezonde maag en darmflora, omdat het een 100% natuurlijke formule is en omdat Equi Parex zorgt voor een stabiele darmflora.
Als u denkt dat uw paard wormen heeft probeer dan eens Equi Parex. De natuurlijke oplossing tegen wormen!
Equi Parex bevat onder andere deze kruiden: Knoflook (Alium Sativum), Munt (Mentha Piperita), Anijszaad (Aniseed), Rode Iep (Ulmus Fulva,), Tijm (Thymus Vulgaris), Kleefkruid (Galium Aparine), Cayenne (Capsicum minimum), Kaneel (Cinnamomum Zelandicum), Brandnetel (Urtica).
Klik hier voor meer productinformatie
equi parex

Meststoffen

Het voorjaar komt eraan en het is weer tijd om mest te strooien op uw moestuin of gazon. Wij krijgen vaak de vraag welke meststof het beste is voor de tuin.  Hieronder zetten wij diverse meststoffen onder elkaar met prijs en eigenschappen.

NPK 12-10-18

NPK 12-10-18 is een universele meststof. Dat betekent dat het zowel geschikt is voor moestuin als gazon. Als u een standaard meststof zoekt voor uw tuin is NPK 12-10-18 een goede meststof.

€19,95 voor 25 kg

Klik  hier om naar het product te gaan

Seferto

De kracht van Seferto-Horse, voor een perfecte paardenwei

Stikstof: Langzaam vrijkomend stikstof voor extra structuur en voorkomt eiwitophoping
Fosfaat: Stimuleert de wortelontwikkeling, bijzonder gewenst bij herinzaai
Kalium: Bevordert de groei van een structuurrijk gras
Magnesium: Bouwsteen voor bladgroen en draagt bij aan de magnesium-behoefte van het paard
Natrium: Geeft gras een betere smaak, dit bevordert de ruwvoeropname positief
Selenium: Draagt bij aan de algemene gezondheid en vruchtbaarheid van het paard

€14,95 voor 25 kg

Klik hier om naar het product te gaan

Koemestkorrels

gecomposteerde organische koemestkorrels zijn uitermate geschikt voor gazon, siertuin, border, bol- en knolgewassen, moestuin, rozen, potplanten & fruitbomen. Het verbetert de bodemstructuur en vochtvasthoudend vermogen door het hoge organisch stofgehalte, geeft een vruchtbaar bodemleven en geeft een natuurlijke verrijking aan de bodem om de grond aanhoudend in evenwicht te houden.

€13,60 voor 25 kg

Klik hier om naar het product te gaan

Verkoop van ongediertebestrijdings-

middelen

Vanaf 1 Juli 2015 treedt er een nieuwe wet inwerking op het gebied van ongediertebestrijdingsmiddelen. Vanaf 1 Juli mogen professionele ongediertebestrijdingsmiddelen niet meer aan agrarische ondernemers verkocht worden.

.

De enige uitzondering die hierop bestaat is wanneer een agrarisch ondernemer door middel van een  cursus een aantekening krijgt op zijn of haar spuitlicentie

.

Ook wij zijn aan deze nieuwe regels gebonden en zijn dus verplicht om iedereen die bij ons professionele ongediertebestrijdingsmiddelen koopt te vragen naar deze aantekening. Om het voor u makkelijk te maken welk gif wel en welk gif niet voor de consument toegestaan is onderscheiden wij de bestrijdingsmiddelen met twee slotjes

.

Het consumentenslotje betekent dat dit ongediertebestrijdingsmiddel vrij verkocht mag worden. Het professionele slotje betekent dat wij verplicht zijn om u naar uw aantekening te vragen. Dit geldt voor zowel bezorging als bij het ophalen van bestrijdingsmiddelen.

product icoon consumentProduct icoon professional